Medische keuring voor een transportopleiding

Omdat u een groot rijbewijs wilt gaan halen, is een medische keuring wettelijk verplicht. Wij raden iedereen aan om zich zo spoedig mogelijk te laten keuren. Zo kun je eventuele tegenslagen vroegtijdig aanpakken of kop in drukken.

Theorie vrachtwagenrijbewijs

Het theoriegedeelte bestaat uit 3 onderdelen. 2 onderdelen worden afgesloten met een schriftelijk examen. Het derde onderdeel is een examen waar u drie cases voor worden gelegd. Bij deze cases krijgt u 45 meerkeuzevragen.

Nadat u deze 3 onderdelen behaald heeft, bent u in het bezit van de basiskwalificatie Richtlijn Vakbekwaamheid waarna de praktijkonderdelen zullen beginnen.

Praktijkonderdelen vrachtwagenrijbewijs

Het praktijkgedeelte bestaat uit 3 onderdelen die getoetst zullen worden:

  • een praktische toets
  • een toets besloten terrein
  • een praktijkexamen

Praktische toets
Bij de praktische toets worden, zoals de naam al verklapt, enkele praktische onderdelen getoetst zoals het lading zekeren, het omgaan met fysieke risico’s of criminaliteit en hoe je een Europees schadeformulier in moet vullen.

Toets besloten terrein
Tijdens dit examen wordt de voertuigbeheersing van de leerling getoetst en zal gekeken worden of de leerling voldoende vakbekwaam is om het vrachtwagenrijbewijs te halen. De controle over het voertuig en het manoeuvreren wordt hier getest.

Praktijkexamen
Tijdens het praktijkexamen zal de leerling aan moeten tonen dat hij of zij zich als volwaardig chauffeur in het verkeer kan begeven.  Dit gebeurd doormiddel van een rij-examen in de zelfde omgeving als waar de lessen hebben plaatsgevonden. Naar wens gaat de instructeur mee tijdens het examen.

Altijd een rijopleiding naar uw wensen

Wij kunnen de gehele opleiding naar maat voor u verzorgen. Of u het groot rijbewijs met spoed wilt halen of juist in uw eigen tempo, bij Rijschool RijMee kan het allemaal. Wij adviseren u wat de beste optie voor u of uw werknemer is.

 cccc