De Rijschool RijMee aanhangeropleiding is ideaal voor mensen die werkzaam zijn in branches waar men vaak met zware aanhangwagens rijdt, zoals bij bouw-, constructie- en hoveniersbedrijven en bedrijven die te maken hebben met transport van goederen per aanhangwagen.

Maar verder is deze cursus ook uitermate geschikt voor die mensen, die slechts af en toe gebruik maken van een aanhangwagen, denk bijvoorbeeld aan de caravan of voor de paardentrailer. De cursus wordt naar wens dezelfde dag of een dag later afgesloten later met een praktijkexamen.

Stap 1

Rijschool RijMee is een van de weinige rijscholen die werkt met maatwerk en vooraf duidelijkheid biedt. Na het verstrekken van aanvullende informatie en nadat al je vragen zijn beantwoordt zal er een rijtest met je worden gedaan. Voor de rijtest dien je in het bezit te zijn van je B rijbewijs. Ons streven is dat je niet teveel rijlessen nodig hebt. Daarom kijkt je vaste rij-instructeur tijdens de rijtest hoe je feeling en technische aanleg is voor het rijden met de combinatie auto en aanhanger, hoe vaardig je bent met de bijzondere verrichtingen en of je al je veilig door het verkeer kunt verplaatsen. Hij zal kijken hoeveel aanhangwagen rijlessen je nodig hebt om in één keer voor je BE-rijbewijs te kunnen slagen.

Stap 2

Na afloop van je eerste rijles wordt meteen de uitslag met je besproken. Je weet dus altijd na de rijtest waar je aan toe bent, wat de kosten van de complete rijopleiding gaan bedragen en wanneer je het rijbewijs BE kan halen. Je kunt dan kiezen uit een reguliere rijopleiding over enkele weken, of voor een spoedopleiding aanhanger rijbewijs in 1 dag of 2 dagen.

Examen

Het spannendste gedeelte van de rijopleiding is het praktijkexamen. Daarin wordt gekeken naar jouw vaardigheden, bijvoorbeeld of je in staat bent om de aanhangwagen te koppelen aan het trekkend voertuig. Tijdens de rit wordt er beoordeeld of je de combinatie auto en aanhangwagen beheerst, of je de voorrangsregels toepast en of je veilig kunt in- en uitvoegen. Verder word er veel aandacht besteed aan je kijkgedrag. Met de bijzondere verrichtingen toon je aan dat je de voertuig combinatie goed beheerst. Ons streven is dat je de eerste keer slaagt voor het aanhangwagen rijbewijs en dat je vervolgens vele veilige kilometers kunt maken!

cccc